Seier i hverdagen

Jeg var veldig i tvil på søndag kveld. Ville jeg greie å komme meg på jobb på mandag? Ville jeg orke å være der og gjøre jobben min? Ville det gå bra? Ville jeg bryte sammen og kapitulere? Spørsmålene kvernet i topplokket i det lengste, og gjorde sitt for at søvnen uteble.

Men – jeg greide det. Jeg kom meg på jobb, etter bare tre timer søvn. Trøtt og jævlig, ja – men jeg greide det. Det var årets første seier i hverdagen. Jeg unngår bevisst å la meg stresses ihjel disse første dagene, jeg tar det rolig med vilje – passer på meg selv.

Da jeg kom hjem fra jobb i går lå en stor fin ny bok og venta på meg i postkassa: The Fry Chronicles – an autobiography av Stephen Fry. Har lest en del i den allerede. Kjempefin så langt. Leselysten sniker seg innpå meg fra tid til annen, og det er litt praktisk – å lese gir meg noe annet å tenke på, distraherer hodet litt, og det er bra.

Likevel, jeg håper jeg får svar fra NTNU snart. Jeg henviste meg selv til et behandlingstilbud de har like før jul. Tenkte jeg skulle gi de et par dager før jeg uansett må ringe fastlegen min for å be ham om å henvise meg til DPS. Han ville at vi skulle vente litt, for å se hva NTNU kunne tilby, men jeg kommer til å be om henvisning til DPS uansett utfall av NTNU-opplegget.

Har tatt i bruk den nye ukeplanleggeren jeg nevnte i et tidligere innlegg også. Jeg skal egentlig føre dagens rapport før jeg legger meg, men det har jeg ikke vært våken nok til å gjøre foreløpig. Så inntil videre gjør fører jeg gårsdagens rapport om mårran over en kaffekopp mens jeg venter på at jobbpcen skal bli klar til dyst.

Så, alt i alt har det nye året begynt ålreit. Selv om jeg er latterlig trøtt og sliten døgnet rundt for tida. Vil komme meg opp og ut av depresjonståka.

Reklame

8 Svar til “Seier i hverdagen

 1. Høres veldig bra ut, tross alt. Du vil og du prøver!!

  Men ang den dagboka di. Jeg skreiv skikkelig dagbok ei stund, og etter 2-3 døgn huska jeg jo faen ikke hva jeg følte for 2-3 døgn siden.

  Jeg er et surrehode, og bedre blir det ikke når mye skjer samtidig. Da jeg prøvde å tvinge meg selv til å skrive noe hver dag, så ble det ekstremt mye opp og ned, som det jo så klart ofte blir midt i kaos.

  Skulle jeg en søndag oppsummert uka, så ville jeg sagt SUPERFANTASTISK, om det var det jeg følte der og da. aner ikke hvordan du er på det, men prøv å være litt obs på det. Lett å glemme om det snur fort. Og hele poenget er jo å vise at det gjør nettopp det 😉

  Men fast rutine hver morgen er uansett bedre enn å IKKE gjøre det, og heller ta skippertak og prøve å huske seinere.

  • Nei altså, tanken er jo å skrive om dagen – samme dag – før jeg legger meg, men foreløpig blir det mårran etter. Typisk oppføring i boka: (Dato/dag i kalenderen) «Ikke forkjøla lenger. Humør: -5 Angst: 2» Det er ikke lange innlegga i den boka, med andre ord… det er små kommentarer om eventuelle ting som skjedde den dagen, og hvordan humøret og angsten er.

   Jeg greier å huske 8-10 timer bakover i tid (heldigvis) 🙂

   • Hehe bra er det 😉

    Ja jeg og trodde det var rimelig enkelt å skrive ned såpass kort, prøvde litt da jeg var hos skolepsykolog. Endte fortsatt med å glemme halvparten. Men du har jo et rimelig stabilt liv, det hjelper jo veldig på hva som helst!!!

    Mitt var totalt kaos da. At jeg kom meg på skolen fatter jeg ikke idag. MEn verdt å ha i bakhodet, merker du at du plutselig svinger i humør, få noen til å mase på deg å skrive IDAG. Så kan også psykologen få se og faktisk få sett det veldig lett hvor mye det svinger.

  • Ja – jeg var ganske fornøyd med meg selv der jeg satt og bælma kaffe til den store gullmedaljen ;p

   Boka er flott foreløpig i hvert fall – og den er ganske tjukk, så jeg får distrahert huet en del framover.

 2. Gratulerer 🙂 kjempefint at du kom deg på jobb. Håper året fortsette å være bra. og du, den boken du leste, er det han fyrn med bipolar det? Tror jeg har sett dokumentar en gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s