Bokprosjektet

Her skulle jeg gjerne ha skrevet «i 2011 kommer jeg til å skrive en bok, og forhåpentligvis gi den ut» – men dengang ei. Jeg pusler med skriverier og prøver å snekre ihop et bokmanuskript, men det tar nok lenger tid enn dette året har å tilby. Likevel, inspirasjon må man jo ha som aspirerende forfatter(!?), og det er dette prosjektet mitt for det kommende året går ut på. Konseptet er enkelt: Les mer. Flere bøker. Og da typisk, prøve å få med seg klassikerne.

Jeg tar utgangspunkt i lista under, men er ikke begrensa til den. En del bøker på den lista har jeg stående i bokhylla mi allerede, så målet om å lese flere bøker bør absolutt være oppnåelig. (For moro skyld gjør jeg også det instruksene befaler, fordi jeg har jo lest noen av disse bøkene allerede.) Når jeg sier flere bøker, så er det snakk om å lese ti stykker ellernoe, altså. Jeg er ingen stor lesehest, egentlig – jeg blir bitt av lesebasillen av og til, og pløyer igjennom en haug bøker, og så leser jeg nesten ingenting på mange måneder, av og til år.

Så får vi se, da – hvor mange bøker det er blitt når året er på hell.

E D I T: Jeg oppretta også en egen blogg til dette prosjektet, slik at jeg kan følge med på bøker lest, og kanskje skrive litt om hva jeg synes om dem. Bloggen finner du her (link også i sidebaren til høyre): litterariteter.blogspot.com.

Lista er under her:

Have you read more than 6 of these books? The BBC believes most people will have read only 6 of the 100 books listed here. Instructions: Copy this into your notes. Bold those books you’ve read in their entirety, italicise the ones you started but didn’t finish or read an excerpt. Tag other book nerds.

001. Pride and Prejudice – Jane Austen
002. The Lord of the Rings – JRR Tolkien
003. Jane Eyre – Charlotte Bronte
004. Harry Potter series – JK Rowling
005. To Kill a Mockingbird – Harper Lee
006. The Bible
007. Wuthering Heights – Emily Bronte
008. Nineteen Eighty Four – George Orwell
009. His Dark Materials – Philip Pullman
010. Great Expectations – Charles Dickens
011. Little Women – Louisa May Alcott
012. Tess of the D’Urbervilles – Thomas Hardy
013. Catch 22 – Joseph Heller
014. Complete Works of Shakespeare
015. Rebecca – Daphne du Maurier
016. The Hobbit – JRR Tolkien
017. Birdsong – Sebastian Faulks
018. Catcher in the Rye – JD Salinger
019. The Time Travellers Wife – Audrey Niffenegger
020. Middlemarch – George Eliot
021. Gone With The Wind – Margaret Mitchell
022. The Great Gatsby – F Scott Fitzgerald
023. Bleak House – Charles Dickens
024. War and Peace – Leo Tolstoy
025. The Hitch Hiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams
026. Brideshead Revisited – Evelyn Waugh
027. Crime and Punishment – Fyodor Dostoyevsky
028. Grapes of Wrath – John Steinbeck
029. Alice in Wonderland – Lewis Carroll
030. The Wind in the Willows – Kenneth Grahame
031. Anna Karenina – Leo Tolstoy
032. David Copperfield – Charles Dickens
033. Chronicles of Narnia – CS Lewis
034. Emma – Jane Austen
035. Persuasion – Jane Austen
036. The Lion, The Witch and The Wardrobe – CS Lewis
037. The Kite Runner – Khaled Hosseini
038. Captain Corelli’s Mandolin – Louis de Bernieres
039. Memoirs of a Geisha – William Golden
040. Winnie the Pooh – AA Milne
041. Animal Farm – George Orwell
042. The Da Vinci Code – Dan Brown
043. One Hundred Years of Solitude – Gabriel Garcia Marquez
044. A Prayer for Owen Meaney – John Irving
045. The Woman in White – Wilkie Collins
046. Anne of Green Gables – LM Montgomery
047. Far from the Madding Crowd – Thomas Hardy
048. The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood
049. Lord of the Flies – William Golding
050. Atonement – Ian McEwan
051. Life of Pi – Yann Martell
052. Dune – Frank Herbert
053. Cold Comfort Farm – Stella Gibbons
054. Sense and Sensibility – Jane Austen
055. A Suitable Boy – Vikram Seth
056. The Shadow of the Wind – Carlos Ruiz Zafon
057. A Tale Of Two Cities – Charles Dickens
058. Brave New World – Aldous Huxley
059. The Curious Incident of the Dog in the Night-time – Mark Haddon
060. Love in the Time of Cholera – Gabriel Garcia Marquez
061. Of Mice and Men – John Steinbeck
062. Lolita – Vladimir Nabokov
063. The Secret History – Donna Tartt
064. The Lovely Bones – Alice Sebold
065. Count of Monte Cristo – Alexandre Dumas
066. On the Road – Jack Kerouac
067. Jude the Obscure – Thomas Hardy
068. Bridget Jones’s Diary – Helen Fielding
069. Midnight’s Children – Salman Rushdie
070. Moby Dick – Herman Melville
071. Oliver Twist – Charles Dickens
072. Dracula – Bram Stoker
073. The Secret Garden – Frances Hodgson
074. Notes from a Small Island – Bill Bryson
075. Ulysses – James Joyce
076. The Bell Jar – Sylvia Plath
077. Swallows and Amazons – Arthur Ransome
078. Germinal – Emile Zola
079. Vanity Fair – William Makepeace Thackeray
080. Possession – AS Byatt
081. A Christmas Carol – Charles Dickens
082. Cloud Atlas – David Mitchell
083. The Colour Purple – Alice Walker
084. The Remains of the Day – Kazuo Ishiguro
085. Madame Bovary – Gustave Flaubert
086. A Fine Balance – Rohinton Mistry
087. Charlotte’s Web – EB White
088. The Five People You Meet In Heaven – Mitch Albom
089. Adventures of Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle
090. The Faraway Tree collection – Enid Blyton
091. Heart of Darkness – Joseph Conrad
092. The Little Prince – Antoine de Saint Exupery
093. The Wasp Factory – Iain Banks
094. Watership Down – Richard Adams
095. A Confederacy of Dunces – John Kennedy Toole
096. A Town Like Alice – Nevil Shute
097. The Three Musketeers – Alexandre Dumas
098. Hamlet – William Shakespeare
099. Charlie & the Chocolate factory – Roald Dahl
100 Les Miserables – Victor HugoReklame

10 Svar til “Bokprosjektet

  • Hihi, eier de fire Brown-bøkene i den serien The da Vinci Code er fra jeg også. (Digital Fortress, Angels & Demons, Deception Point, og The da Vinci Code)

   Lista er bra, den. Er mye bra litteratur, og lesning man «bør» få med seg, der 🙂 Når jeg er ferdig med The Fry Chronicles lurer jeg på om jeg skal bryne meg på en av disse klassikerne.

 1. Morsom liste! Fant ut at jeg faktisk har lest en del av de bøkene, men det er fordi jeg har studert engelsk litteratur 😛

  Ellers hadde jeg sikkert ikke lest mer enn 7 av dem 😛

  • Er nok stort sett bare derfor jeg har lest Austen og Brontë også, ass… Det var lissom ikke heeeelt mi greie – trodde jeg. Men dæven som jeg elska Jane Eyre, og egentlig også Wuthering Heights, selv om jeg sleit litt mer med den, og Sense and Sensibility var kjempefin!

   På en anna side greide jeg aldri å fullføre Huckleberry Finn – har utvikla et «hat» mot språket i den.

   Er veldig spent på hvordan Bleak House er (bestilte den på Amazon.co.uk forleden dag). Har hørt mye bra om den, men vet også at den er møkkalang og skrevet på ganske tungt språk.

   Og så er jeg usikker på hvilket språk jeg bør lese Bibelen på. :/ Jeg har en slags teori, adoptert fra engelskstudiene, når det gjelder oversettelser: Om du ikke kan lese teksten på originalspråket, les oversettelsen til engelsk (fordi vanligvis er denne langt bedre enn eventuell oversettelse til norsk…)

 2. Jeg har også et sånt leseprosjekt for dette året. Lese MINST 100 bøker. Her går det på alt og ingenting,mest i norske bøker vil jeg tro.Strax ferdig med bok nr.2 bare enda da,men har 2 nye liggende klar,weee.

  • Hundre? Åjæven.
   Jeg blir fornøyd om jeg leser TI lissom, haha. (Er ingen massiv lesehest…)

   Har bokhylla full av bøker jeg skal lese. Funderte på å lese annahver norsk og engelsk ellerno, for å få litt variasjon, men vi får se.

   • haha,jeg elsker å lese. I 2009 så hadde jeg et veldig dårlig år,jeg hadde mista helt interessen for å lese,så det tok seg opp igjen i fjor,og jeg har lyst å gjøre det enda bedre igjen i år 🙂

    • Leselysten min fikk seg en durabelig knekk da jeg studerte engelsk litteratur på universitetet. Å MÅTTE lese x antall bøker på x antall måneder blei for mye pæs …spesielt siden jeg ikke fikk velge bøkene selv. MEN; jeg er glad for at jeg studerte nettopp det – jeg oppdaga Jane Austen og Brontë-søstrene, bl.a. de årene der.

     Jeg er sånn som leser masse i perioder, og så ikke leser noe som helst på flere måneder. Nå har jeg tenkt å forsøke å holde leselysten ved like over tid.

     Er mer glad i å skrive selv enn å lese, virker det som, men jeg trenger jo inspirasjon og slikt – så da må man lese. 🙂

 3. Svar:

  Hei!

  Jeg ville lest Bibelen på norsk, om jeg var deg. Og helst 1988 versjonen. Den norske Bibelen bruker mye finere (og litt eldre) språk enn den engelske, så derfor. Dessuten er den mer ordrett oversatt, selvfølgelig litt fornorsket og fornyet. Men 1988 versjonen har ikke forandret på vers og slikt.

  Lykke til, det er en fantastisk bok!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s