Epikriser & Lyspunkt

Da utredningslegen og jeg hadde gjort oss ferdig med det vi skulle igjennom og oppsummert det vi fant ut, spurte jeg om det var mulig å få en kopi av det fastlegen kom til å få tilsendt. Utredningslegen sa han skulle finne ut om han kunne sende slikt til meg, eller om det var noen regler som hindra han i å gjøre det. Jeg hørte ingenting fra ham, men i dag fikk jeg kopi av epikrisen min fra utredningen i posten.

Jeg er kanskje litt rar, sånn sett, men jeg liker faktisk å ha slike papirer selv i tillegg til at det står i journalen min hos fastlegen. Det beroliger meg av en eller annen grunn å få lese det helsepersonell skriver om meg, dessuten er det praktisk å ha papirer på diagnoser og slikt.

Øverst på epikrisen står diagnosene mine.

H F31.7 Bipolar affektiv lidelse, i remisjon – «i remisjon» viser til at jeg var i normalt stemningsleie da utredninga foregikk.
B F41.0 Panikklidelse [episodisk paroksysmal angst]

Jeg vet ikke helt hva bokstavene H og B egentlig står for, men jeg tror det er indikasjoner på hoveddiagnose og eventuell tilleggsdiagnose.

Å få epikrisen min i posten var dagens lille lyspunkt. Jeg fikk lov av Muriel til å stjele ideen, så jeg har laget en side her på bloggen til lyspunkter – fine ting som gjør vanskelige dager litt lettere å komme seg igjennom .

Reklame

2 Svar til “Epikriser & Lyspunkt

  1. H står for Hoveddiagnose og B står for Bi-diagnose.

    Jeg liker også å ha sånt. har alle epikriser fra alle innleggelser både på psykiatrisk og somatisk sykehus i en perm hjemme. Der står også alle vedtak, sykemeldinger og div andre papirer som dokumenterer sykdomsforløpet mitt. Kjekt å ha.

    • Ah, var noe sånt jeg gjetta på også, at H og B stod for, altså. 🙂

      Er veldig kjekt å ha, ja. Av en eller annen grunn føler jeg meg tryggere når jeg har slike papirer selv, i tillegg til at legen min har dem. Vet ikke helt hvorfor, da.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s