Luftfuktighet

Okei, så – nå har jeg sitti sammenkrøka her i sofakroken med uro oppetter øra i bortimot en time.

Ikke skikkelig angstanfall-angst, men sånn konstant uro som er så fordømrades irriterende, og som varer dritlenge i motsetning til plutselige angstanfall som kommer og går i løpet av et kvarters tid. Det begynte rett etter at jeg tusla inn på badet. Samboer’n hadde vært på badet rett før meg og tatt en dusj, så det var varmt og klamt der inne, for å si det sånn.

Skal jeg liksom begynne å reagere på fuktig luft også nå!? Har jeg ikke nok med alt det andre jeg reagerer på, kanskje!? HÆ!?

Det er fuktig i lufta ute og, men heldigvis ikke så veldig varmt. Jeg hater – virkelig hater denne følelsen av å ikke få puste skikkelig. Tuter på med alle tiltak jeg veit om for å bedre situasjonen, men fordi det har vært mye stress på jobb den siste måneden er jeg et par hakk for sliten til å gjøre det effektivt.

Pluss – fun fact – menstruasjon spiller også en stor rolle midt oppi det hele. Tenk det, hver måned må jeg tåle at kroppen går bananas, og at huet tolker alle signaler kroppen spytter ut feil. Du føler deg helt forjævlig i utgangspunktet, og på toppen av det hele mener huet at du skal være i alarmberedskap døgnet rundt.

Så her sitter jeg, da. Ennå urolig, ufattelig sliten, den fuktige lufta gjør at jeg føler jeg ikke får puste, og slik går den evige angst-runddansen.

Reklame

3 Svar til “Luftfuktighet

  1. Du har sikkert allerede fått masse tips om pusteøvelser og slik, men for meg hjelper det å prøve å puste så dypt med magen som mulig, og gjerne holde pusten litt etter hvert innpust. Også hjelper det å fokusere på magen mens jeg puster. Være oppmerksom på at den går ut og inn.

    Det høres sikkert teit ut, og du har sikkert allerede mange mestringsmetoder, men jeg følte for å dele dette alikevel 🙂

    • Hei! 🙂
      Jeg prøvde det der lenge – å puste dypt med magan – men hos meg blir det fort til hyperventilering, som igjen forverrer angstanfallet. M fortalte meg tidligere i år om et triks jeg har brukt aktivt siden, og som funker utmerket (for meg): Å puste mer ut enn inn, altså å trekke pusten inn normalt, men puste ut så mye du makter, og så presse enda litt mer luft ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s