Forkjøla

Det begynte såvidt på fredag – litt snufsete og småslapp; på lørdag kom resten av faenskapen: Sår og tjukk hals, vondt å svelge, hoste, tett brystkasse, vonde og tette bihuler, mer slapphet, nyse-anfall, stive og støle muskler og ledd, og kanskje bittelitt feber.

Sambo og jeg skulle egentlig til foreldra mine på besøk på lørdag, fordi Mamma hadde bursdag. Jeg ringte foreldra mine tidlig på dagen for å si at vi var begge nedsylta i forkjølelse, så besøket kom til å bli litt kortere enn normalt, og vi kunne ikke si nøyaktig når vi kom. To-tre timer seinere hadde kroppen streika helt og bihulene var blitt enda tettere, halsen var sårere, hosten var hardere, og så videre… Så, jeg ringte foreldra igjen for å forklare situasjonen – avlyse besøket – jeg var overhodet ikke i form til å dra noe sted.

Idag, søndag, er det tydelig at dette var et lurt valg – å bli heime igår, altså – jeg har ennå tette bihuler, ennå hoster jeg som bare tusan, og ennå er brystkassa tett, muskler og ledd er ennå stive og støle, og jeg nyser; masse. Er også rimelig tydelig at jeg ikke kommer meg på jobb i morgen – tårene spretter hver gang jeg gjør et forsøk på å snyte meg, noe som er litt kjedelig når man bruker sminke. Dessuten gjør det vanvittig vondt i bihulene på venstre side av ansiktet når jeg snyter meg, er på den sida jeg er tettest i pappen, tydeligvis. Det smeller også i øra, nesten hver gang – au.

Enn så lenge er snørra klar – og derfor har jeg heller ingen betennelse. Lysglimt!

Egentlig har jeg tannlegetime i morgen, men det ville jeg ha avlyst uansett om jeg kom meg på jobb eller ei – tette bihuler og masse snørr fungerer dårlig sammen med bedøvelse og en haug remedier i kjeften. Det eneste litt kjedelige er at jeg ikke får fiksa ny time før i morgen, altså samme dag som timen er, så det betyr at jeg må betale for timen uansett – men sånn kan det gå.

Er igrunn mer spent på timen jeg har på onsdag. Det er «førsamtalen» til Bipolarkurset – en time jeg ikke kommer til å utsette for alt i verden, om så feberen kommer og tar meg. Terapitimen med M på torsdag kan nok bli interessant; hun vil gjøre «eksperimenter» med angsten. Mulig jeg kan utsette det der til neste uke, når forkjølelsen er borte, og jeg er litt mer opplagt. På en annen side: Er vel strengt tatt bedre å bare hoppe i det og få det overstått.

Reklame

4 Svar til “Forkjøla

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s