Å være usynlig

Lise skrev et innlegg om å være den snille usynlige pasienten.

Det fikk meg til å tenke på dette med å være usynlig.

Jeg har aldri vært innlagt – hverken på «vanlig» sykehus for somatiske plager eller på psykiatrisk sykehus for psykiske plager – jeg har rett og slett null erfaring med slike ting. Likevel må jeg si at jeg kjente meg igjen i det Lise skriver i innlegget. Ønsket om å bli sett, selv om jeg ikke er den mest utagerende, eller mest høylytte.

I hvert fall noen ganger er ønsket om å bli sett der.
Andre ganger ønsker jeg bare å være usynlig.

I min ungdom – og til dels ennå, vil jeg tro – gjorde jeg mitt for å bli sett. Det vil si, jeg ble sett, men jeg var egentlig bare meg selv. Jeg gikk i klær jeg selv syntes var fine, jeg hadde hårsveiser jeg selv syntes var tøffe; jeg hadde ring i underleppa og hanekam med grønne striper i, fargesprakende klær og «in your face»-holdning til det meste.

Alt dette var kanskje litt misvisende til tider, sånn i og med at jenta inni de fargerike klærne ofte var usikker og hadde laber selvtillitt. Bak de ville hårsveisene og enda sprøere klesvalgene var ei jente som gjemte seg – ei som brukte klærne og holdningen som et skjold, som beskyttelse mot omverdenen. Hvis jeg så helt annerledes ut, ville ikke folk komme bort til meg og prate til meg. Jeg fikk være i fred.

Samtidig var jeg også ei jente som ønsket å bli sett, men for helt andre ting enn hvordan jeg faktisk så ut. En konstant indre konflikt, det der. Jeg ble sett, samtidig som jeg var usynlig – samtidig som jeg ville bli sett, uten at jeg helt var klar over det selv.

Reklame

15 Svar til “Å være usynlig

 1. Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver her. Føler jeg er slik ennå til tider. Jeg ser ut som en freak og det er mitt skjold for å holde folk unna. Har alltid følt meg annerledes og aldri kunne relatert til andre menneskers følelser, tanker og situasjoner.

 2. Dette var en veldig fin beskrivelse, jeg kjenner meg igjen på det du sier om å SE annerledes ut også..kombinert med at kanskje ikke er så tøff som man ser ut på utsiden. Takk for link ❤

  • Link hører med når jeg blir inspirert av andres blogginnlegg, vettu! Pleier å linke til andres blogger og sånt hvis jeg refererer til dem 🙂

   Jeg er fryktelig tøff i trynet i perioder (oppturer) ..men normale-meg er ikke fullt så tøff, nei…. heeheheh

  • Jeg har skjønt _nå_ at jeg gjemte meg inni alle de rare klærne og sånt… tror ikke jeg skjønte det helt da. Jeg var jo bare meg selv, men jeg var også ganske inneslutta og stille av meg.

 3. Jeg har alldid hatt et ønske om å lege noe alle kan se, og ha kjennskap til, men ikke vet at jeg har laget. Noe folk kjenner igjen og tenker er fint, for eksempel designet på pakken til en kjent matvare. Men at folk ser meg, ser hvordan jeg ser ut, hvordan jeg er eller hvordan jeg tenker, har jeg aldri likt. Jeg tror jeg skammer meg litt over å være meg eller noe sånt. Derfor tror jeg jeg må gjemme meg bak et eller annet jeg har laget (eller kanskje gjort) for å få oppmerksomhet på et vis. Liksom sitte på sidelnjen og se på at det jeg har laget blir likt. Men hvis folk sier de liker meg, personen E, blir jeg bare flau og klarer ikke helt å tro på det. Hvis noen sier de liker en ting jeg har laget, og ikke vet det er jeg som har laget den, så må jeg jo tro på dem. Da sier de det ikke bare for å være snill.

 4. Hello there! I could have sworn I’ve been to this web site before
  but after browsing through a few of the articles I realized it’s
  new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

 5. One thing that you can do to bring a union to your
  company, particularly to the corporate level, is by sharing unique corporate
  Christmas gifts. In every gathering they will go to, they can put on a quite show that he is someone
  responsible that mean business. If you regularly do business with multiple
  people within a department, trying to come up with multiple gift ideas can be downright perplexing.

 6. Morgan of Aurora, New York, was appointed Wells Fargo’s
  first president. Struggle no more, Canadian company
  Geekware have a wide range of irresistible gifts that geeks will give
  their PCs for, and what’s more, they’re all environmentally friendly.
  You can get all sorts of gifts like coffee mug, pen, pen stand,
  mobile stand, wall clock and many other things.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s