Ambigram

For litt siden kjøpte jeg denne ringen til meg selv. Jeg hadde sett den i en butikk her i byen, men de hadde ikke min størrelse. Så fant jeg den på en nettbutikk som tilbød levering til Norge, og da var det ingen tvil – måtte jo ha den. Vanligvis bruker jeg ikke så mye smykker, eller ringer, men i det siste har jeg brukt denne ringen og et smykke (svart ankh) en god del, det vil si hver dag.


Jeg liker ringen veldig godt, må jeg si – den er veldig beskrivende, synes jeg. Alt etter hvilken vei du leser ordet, står det life og death. En slik effekt kalles et asymmetrisk ambigram. Stilige greier. Ringen og ankhen, et Egyptisk hieroglyf som betyr «evig liv» – brukes også i sammenheng med døden, når den avbildes sammen med Anubis, gjenspeiler en tanke jeg har hatt lenge: Livet og døden er to sider av samme sak.

En kan ikke leve uten å dø – en kan ikke dø uten å ha levd…

Fine ord om livet og døden
Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.
~Gandhi

To himself everyone is immortal; he may know that he is going to die, but he can never know that he is dead.
~Samuel Butler

The fear of death follows from the fear of life. A man who lives fully is prepared to die at any time.
~Mark Twain

Some people are so afraid to die that they never begin to live.
~Henry Van Dyke

He who doesn’t fear death dies only once.
~Giovanni Falcone

While I thought that I was learning how to live, I have been learning how to die.
~Leonardo Da Vinci

Reklame

7 Svar til “Ambigram

  1. haha hjelper mye å sette på kommentar når jeg ikke får epost. Men da demonterers og raseres hele bloggen på ny. :P.

    Ambigramer er tøffe. Og kan ikke være uenig med sitatene. Man må leve her og nå, man må ikke vente på sitt livs sjokk før man vekkes opp. Altfor mange må det. Det er teit.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s