Hodet over vannet

Det er i dag det begynner: Utredningseventyret.
Min søken etter å få svar.

Som jeg har sagt oppatt og oppatt-att her på bloggen så handler det mye om kunnskap og forståelse for min del, det her. Grunnen til at jeg ønsker å utredes er at jeg misliker intenst å svime rundt i ei tåke av uvitenhet – veit ikke hva det er – men noe er det. Det er også ei greie som har fôra angsten til tider, uvitenheten – uroligheten. Og siden jeg er et rimelig oppegående menneske, så har jeg også fattet en viss mistanke når humøret mitt svinger som det gjør, så jeg har holdt et øye med «opp» og «ned» de siste 5-10 åra – hatt i bakhodet at jeg bør bite meg merke i om jeg drukner i kvikksand eller flyr over skyene.

Snikende depresjon, skjult hypomani.

I disse dager kan jeg vel sies å være normal. Og etter at jeg slutta å knaske p-piller har angsten holdt seg på avstand. Deilig. Men, jeg fikk tross alt det første – verste – angstanfallet før jeg begynte på p-pillene, så jeg har jo ingen garanti for at den holder seg unna. Nyter det mens jeg kan.

Jeg jobber med å holde hodet over vannet. Så lenge jeg makter.

Så, i dag var dagen: Legetime og prat om henvisning til utredning for bipolar 2 lidelse. Med uttalelsen fra psykologen i hånda. Fastlegen skjønte fort hva detta dreide seg om etter litt samtale og spørsmål/svar. Henvisning blir skrevet og sendt til de rette instanser. Nå må jeg bare vente på respons fra disse instansene.

Reklame

4 Svar til “Hodet over vannet

  1. Så deilig at angsten har hold seg på avstand. Krysser fingrene for at det varer.
    Synes også det er ekkelt å mistenke at noe ikke er som det skal. Har selv noen «huller i hukommelsen» som jeg ikke ser ut til å få svar på hva er. Det er ikke noe godt. Håper du får svar på om det er bipolar du er.

    • Ja, er godt å slippe følelsen av at noen sitter på brystkassa mi og samtidig holder noe over munnen/nesa slik at jeg ikke får puste skikkelig…

      Unner ikke min verste fiende å oppleve angstanfall.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s