Sommerlektyre

Det er sommer, sol og varmt. Nesten litt for varmt for min smak – når kvikksølvet snegler seg opp over 25 grader trives jeg bedre innendørs i gjennomtrekk framfor ute i varmen. Hovedgrunnen til dette er at jeg blir fysisk i dårlig form av varmt vær: Hodepine grunnet både varmen og sola, og generell daff og dårlig form på grunn av varmen. Men nok om det.

Jeg har blitt bitt av lesebasillen igjen – noe som skjer fra tid til annen, men dessverre ikke så ofte som jeg skulle ønske. Jeg kan pløye igjennom 5-6 bøker på en måned, og så ikke lese bøker i det hele tatt på nesten et år. Tragisk, jeg veit. Men nå har jeg altså fått ånden over meg – jeg leser – og jeg blir litt glad inni meg for det. Jo mer jeg leser, jo mer lærer jeg om skrivemetode og språkbruk til min egen skriving.

Siden jeg er så glad i filmen, kjøpte jeg like godt boka filmen er basert på: The Virgin Suicides av Jeffrey Eugenides. Den er ikke så lang, så den leste jeg på ca 12 timer, fordelt utover tre dager.

The Virgin Suicides, Jeffrey Eugenides

Og dette er boka jeg leser nå: Bitch – In Praise of Difficult Women av Elizabeth Wurtzel. Jeg har denne på norsk også, men i den norske utgaven er det ørten fotnoter jeg ikke behøver. Jeg mener at de strengt tatt ikke er nødvendigve overhodet i dagens Norge, i og med at vi som oftest forstår referanser til amerikansk kultur like godt her, som vi ville ha gjort om vi bodde borti der. Derfor kjøpte jeg den på engelsk – sans fotnoter.

Bitch - In Praise of Difficult Women, Elizabeth Wurtzel

Den er ganske mye lenger, og langt tyngre å lese, enn The Virgin Suicides, så jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta å lese den ferdig – men interessant lesestoff er det uansett. Muligens noe av det mer feministiske jeg har vært borti.

Etterhvert kommer boka jeg nevnte i et tidligere innlegg i posten ogå, regner jeg med. Nå håper jeg bare at denne leselysten holder seg ei lita stund.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s